Wie ben ik?

Ingrid MichonMijn naam is Ingrid Michon-Derkzen, ik ben 44 jaar, jurist, geboren en getogen in Arnhem en ik woon sinds 2000 met mijn man en drie kinderen in Den Haag. Onze oudste is 9 jaar en de tweeling is 7 jaar. Mijn man en ik werken beiden fulltime. Het is bij mij thuis dus een drukke bedoening maar ontzettend gezellig!

Ik werk 20 jaar bij de Rijksoverheid, bij verschillende ministeries. Zo heb ik een heel aantal jaar gewerkt op het dossier veiligheid en was ik nauw betrokken bij de totstandkoming van de Nationale Politie. Bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat werkte ik bij de directie Luchtvaart. Sinds september 2018 ben ik manager bij het Rijksvastgoedbedrijf.

Mijn ouders hadden een groentenwinkel in het centrum van Arnhem en wij woonden een groot deel van mijn jeugd boven de winkel. Van kinds af aan werkte ik mee in de winkel. Hoewel ik me daar toen natuurlijk totaal niet bewust van was, is daar het zaadje geplant voor mijn motivatie om bij te dragen aan een mooier Nederland. Ik wilde het ondernemerschap dat ik van huis uit heb meegekregen inzetten voor de publieke zaak. Omdat de publieke zaak taai en ingewikkeld, en tegelijk ontzettend boeiend, is. En die publieke zaak kan in mijn ogen wel wat ondernemerschap gebruiken. Mijn inzet is er altijd op gericht om concrete resultaten neer te zetten. Dat deed ik in mijn werk op het ministerie en dat ga ik nu doen in de Tweede Kamer, namens de VVD. Een probleem bij de kop pakken, met een scherpe analyse platslaan, en stukje bij beetje oplossen.

Ingrid Michon PortretPolitiek heeft altijd mijn interesse gehad. Vanaf dat ik in Den Haag ging wonen en werken, in het jaar 2000, ben ik actief binnen de Haagse VVD. Gezelligheid in combinatie met een goed gesprek over waar het heen moet met het land. Een bijzondere ervaring was mijn tijd bij Ivo Opstelten, minister van Veiligheid en Justitie, als zijn politiek assistent. Die ervaring heeft mij aangemoedigd om de stap te zetten naar volksvertegenwoordiger. Van 2014 tot 2018 zat ik namens de VVD in de Gemeenteraad van Den Haag, met portefeuille veiligheid, sociale zaken en armoedebeleid en buitenruimte. Een tijd waar ik me heel veel plezier en voldoening op terugkijk. Omdat je echt iets kan bereiken voor de stad, samen met de mensen uit de stad. Luisteren, nadenken, een plan maken en het dan: doen! En het belangrijkst wellicht: dóórzetten.

Waarom sta ik voor de VVD?

Veel waarden van de VVD zitten in mijn DNA. Ik herinner me uit mijn jeugd de gevleugelde uitspraak ‘je vooruit werken’ wat zoiets betekent als; met hard werken ga je stappen maken, vertrouw daarop. Of deze: het maakt volstrekt niet uit wat je later wordt maar wat je doet, doe je goed. Als het tegenzit dan maken we een slechte grap en zetten we de schouders eronder. Ik zit bij de VVD omdat dat de partij is met het meest realistische en optimistische verhaal voor ons land. Een land met een sterke overheid die doet wat het moet doen maar die sterk gelooft in wat mensen zelf kunnen. Niet betuttelen, niet moraliseren maar doen wat nodig is. Zie voor meer info:

Website VVD

Hoe kunnen we in contact komen?

Zie hier hoe je me kan volgen. En heb je een vraag of suggestie, dan hoor ik deze graag!

Contact